Om fødevarefællesskaberne i Danmark

Fra 2008 til 2015 er der startet mere end 28 lokale fødevarefællesskaber rundt om i hele landet. I dag er der 23 fødevarefællesskaber i Danmark. Alle er de bygget på det samme, simple koncept: At skaffe lokale, økologiske fødevarer til fair priser gennem et arbejdende fællesskab.

Tilsammen har fødevarefællesskaberne over 3000 aktive medlemmer, der ikke alene køber lokale økologiske fødevarer, men som også alle er direkte engageret i det frivillige arbejde, der er nødvendigt for at drive distribuere fødevarerne fra land til by. Sammen ønsker vi at skabe et stærkt og lokalt fødevaresystem, der er en afgørende del af en bæredygtig omstilling.

Du kan få et indtryk af, hvordan fødevarefællesskaberne fungerer, i DR P1′s Natursyn’s reportage fra Københavns Fødevarefællesskab, og i TV2 Nyhedernes reportage fra Odense Fødevarefællesskab.

DØFF er rammen for et løst koblet netværk for alle fødevarefællesskaber i Danmark. Vi bruger netværket til at lære hinanden bedre at kende, udveksle erfaringer og snakke om, hvordan vi kan samarbejde på kryds og tværs.

Denne hjemmeside er tænkt som et samlingspunkt for information om de eksisterende fødevarefællesskaber, samt en samling af viden, erfaringer og praktiske redskaber, der kan hjælpe folk at starte et fødevarefællesskab i deres lokalområde.

Du kan finde mere inspiration om opstart og drift af fødevarefællesskaber på ØkoStart.dk, hvor du også kan downloade et gratis inspirationshæfte.

Vi koordinerer vores arbejde på Facebook-gruppen Danmarks Økologiske Fødevarefællesskaber. Kom og vær med der. 🙂

2 tanker om “Om fødevarefællesskaberne i Danmark

    1. Hej Signe,

      jeg vil opfordre dig til at tage kontakt til det fødevarefællesskab, der ligger tættest på jer i Horsens. Det vil nok være i Århus. Prøv at skriv til dem her: http://aoff.dk/da/kontakt

      Vi er i gang med at udvikle en opstartspakke, der kan hjælpe nye fødevarefællesskaber i gang. Læs mere om det under “Nyheder”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *