Byd velkommen til Eggplant – fødevarefællesskabernes nye medlemssystem

Igennem det sidste halve år har udviklingen af et nyt open source medlemssystem for de danske fødevarefællesskaber været i gang under arbejdstitlen FoodNet. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem 16 danske fødevarefællesskaber og IT-konsulenthuset Socialsquare, der har stået for rådgivning og udviklingsproces.

Nu nærmer dette indledende udviklingsforløb og samarbejde med Socialsquare sin afslutning, og selvom medlemssystemet desværre endnu ikke helt er klar til brug, vil vi alligevel gerne benytte lejligheden til at introducere det for jer:

eggplant

Projektet har smidt arbejdstitlen FoodNet er sprunget ud som sit eget projekt ved navn Eggplant. Projektet har fået sin egen hjemmeside på Eggplant.dk – og udvikling og dokumentation foregår altsammen på engelsk for at gøre det så muligt for folk over hele verden at være med til at udvikle, tilpasse og bruge systemet som de har lyst. Visionen er, at Eggplant kan blive et “WordPress for medlemssystemer”: Let tilgængeligt at bruge, lidt at tilpasse og lidt at videreudvikle på.

I kan se en foreløbig “mock-up” af hvordan systemet kommer til at se ud her:


(klik på billedet for at se mere – siden er sat op som en klikbar prototype, så man kan se de forskellige sider, som systemet består af. De enkelte klikbare knapper er markeret med en lyserød ramme. Systemet er sat op på engelsk, fordi en del af de frivillige udviklere ikke taler dansk, men vi regner med at oversætte det hele inden det bliver testet.

Som sagt er systemet desværre endnu ikke helt klar til brug, men vi er nu ved at nå til et punkt, hvor vi har et grundsystem, som vi gerne vil afprøve i et lokalt fødevarefællesskab.

Derfor vil vi meget gerne invitere jer alle til at hjælpe og støtte op om projektet:

  • Hjælp os med at finde flere frivillige udviklere! Vi vil rigtigt gerne have flere frivillige udviklere involveret i projektet. Hvis I kender gode folk, der har erfaring med Python/Django (de teknologier som systemet er udviklet i), så henvis dem til eggplant.dk og opfordr dem til at tage fat på os.
  • Opfordr jeres medlemmer til at deltage i projektet! Vi vil gerne opfordre IT-kyndige medlemmer af de enkelte fødevarefællesskaber til at byde ind med deres viden og hjælpe med udviklingen af systemet. Det er en virkelig vigtig måde at kunne bruge sine frivillige timer i sit lokale fødevarefællesskab.
  • Hjælp os med at teste systemet! Vi vil meget gerne i kontakt med fødevarefællesskaber, der er interesserede i at teste systemet til at styre bestillinger og betalinger. Arbejdet består både i at afprøve systemet og hjælpe os med feedback, idéer og forbedringsforslag. Hvis jeres fødevarefællesskab kunne være interesserede, så tag fat i os på eggplant@kbhff.dk

Hvis I er interesserede i at høre mere, må I endelig tage fat i os på eggplant@kbhff.dk eller dukke op til vores næste Hack-aften onsdag d. 21. oktober kl. 17-21 på Tranevej 20, København NV. Hvis det er bøvlet for jer at komme til København kan man sagtens være med på Google Hangouts eller på vores Slack-kanal i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *