Projekt ØkoStartpakke er klar til start!

I december sidste år fik otte danske økologiske fødevarefællesskaber tilsagn om projektstøtte fra Fonden for Økologisk Landbrug til Projekt ØkoStartpakke.

Som tidligere beskrevet er projektets hovedformål at udvikle en startpakke, der vil samle viden og erfaringer, der kan understøtte opstarten af nye økologiske fødevarefællesskaber i Danmark, samt styrke netværket, samarbejdet og vidensgrundlaget for de allerede eksisterende fødevarefællesskaber – og dermed øge afsætningen af lokale, økologiske fødevarer.

Projektet vil bestå af tre aktiviteter og fokusområder:

  1. Kortlægning og indsamling af data ved at danne overblik over eksisterende viden og erfaringer på feltet.
  2. Analyse og udvikling af viden og indbyrdes relationer. Formålet er at skabe netværk på tværs af fødevarefællesskaberne og udvikle viden og relationer gennem aktiviteter som seminarer og kursusforløb. Herunder samarbejde med det sideløbende projekt FoodNet.
  3. Etablering og formidling af startpakken ved bl.a. at afholde kursusdage, formidling af ØkoStartpakken og opbygning af hjemmeside.

Du kan læse hele projektansøgningen her.

De deltagende fødevarefællesskaber har nedsat en styregruppe (se medlemmerne af styregruppen), som har haft ansvaret for at ansætte en projektleder til at lede og udføre projekt, og vi er nu klar til at sætte projektet i gang.

Styregruppens første opgave har været at ansætte den projektleder, der skal lede projektet sikkert i mål. Styregruppen opslog stillingen som en projektleder. Vi modtog 19 ansøgninger og efter at have haft fem ansøgere til samtale, valgte vi at ansætte Tine Christensen som projektleder.

tineTine Christensen er selvstændig konsulent og underviser, og har erfaring med arbejdet med frivillige hos Frivilligcenter Aarhus og konsulentvirksomheden Ingerfair. Som medstifter af Aarhus Økologiske Fødevarefællesskab har Tine et unikt indblik i og kendskab til opstarten og udviklingen af økologiske fødevarefællesskaber. Hun har desuden masser af erfaring med undersøgelsesdesign og dataindsamling, analyser og skriftlig formidling, samt et solidt og fagligt fundament fra antropologi og religionssociologi.

Styregruppen har  underskrevet en aftalekontrakt med Tine og afholdt opstartsmøde for projektet i sidste uge. Tine går i gang med arbejdet efter påske, og vil som noget af det første danne sig et overblik over projektets udformning og tidsplan.

Tine vil gerne opfordre alle interesserede medlemmer af fødevarefællesskaberne i Danmark til at bidrage til projektet, da projektet forudsætter, at medlemmerne i fødevarefællesskaberne engagerer sig i projektet og bidrager med deres viden, erfaringer og indsigter. 

Hvis du har lyst til at involvere dig i projektet, eller hvis du har spørgsmål så kontakt Tine på startpakke@kbhff.dk.

Projektets aktiviteter vil blive koordineret på projektets wiki-side, og Tine vil løbende skrive opdateringer om projektets forløb og resultater på hjemmesiderne kbhff.dk, aoff.dk og her på døff.dk og i fødevarefællesskabernes Facebook-gruppe.

Vi glæder os til at tage hul på projekt ØkoStartpakke, og vi håber, at I vil tage godt imod projektet og Tine.

kh
styregruppen i Projekt ØkoStartpakke

En tanke om “Projekt ØkoStartpakke er klar til start!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *