Fødevarefællesskaberne på økologisk årsmøde på Samsø 4.-6. april 2014

I weekenden d. 4.-6. april er fem forskellige forskellige økologiske græsrodsorganisationer – Landsforeningen Økologisk Byggeri, Landsforeningen for Økosamfund, Permakultur Danmark, Omstilling Danmark og Landsforeningen Praktisk Økologi – gået sammen om at afholde et fælles årsmøde på Samsø.

Målet for mødet er at skabe anledning til, at foreningernes medlemmer kan møde hinanden på kryds og tværs og finde nye anledninger til samarbejde om at få økologisk og bæredygtig viden ud i alle dele af det danske samfund.

Og når der nu alligevel er en anledning til at mødes, så er det er oplagt, at folk, der er aktive i de danske fødevarefællesskaber (eller som går og overvejer at starte et fødevarefællesskab dér, hvor de bor) også samles på Samsø og benytter lejligheden til at at udveksle erfaringer og lære hinanden bedre at kende. Jeg har talt med Trine Krebs fra Praktisk Økologi, som er med til at arrangere årsmødet, og hun siger, at jo flere, der kommer med fra fødevarefællesskaberne, jo bedre. Der er masser plads til os, og vi kan sagtens komme med på programmet, hvis vi har mod på det.

I programmet er der et værksted lørdag formiddag, hvor Mette Hansen, der er tidligere formand i Københavns Fødevarefællesskab, fortæller om, hvordan man starter et fødevarefællesskab, og starter en snak om, hvordan fødevarefællesskaberne kan udvikle sig i de kommende år.

Lørdag eftermiddag afsat til generalforsamlinger i alle fem foreninger, og dér er der altså en ledig stund til, at deltagere fra fødevarefællesskaberne kan stikke hovederne sammen til en længere snak om, hvordan vi kan arbejde sammen og dele erfaringer fremover.

Så uanset om I kun kan komme om lørdagen, eller om I har mod på at deltage hele weekenden, så er I mere end velkomne! Det bliver en fest. 🙂

Praktisk:
I kan læse hele invitationen til årsmødet her.

I kan tilmelde jer årsmødet via dette link (inklusiv mad, overnatning og transport).

Vi koordinerer og snakker videre om, hvordan fødevarefællesskaberne kan arbejde sammen – både før, under og efter årsmødet – i vores Facebook-gruppe.

I må også meget gerne give en melding tilbage i Facebook-gruppen, hvis I regner med at deltage, så vi kan få en føling med, hvor mange der kommer.

bedste hilsener,
Andreas
Københavns Fødevarefællesskab

En tanke om “Fødevarefællesskaberne på økologisk årsmøde på Samsø 4.-6. april 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *